ΔΗΛΩΣΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ! Click για επικοινωνία

Οι εκδηλώσεις που προβάλλονται στον τομέα αυτό έχουν ολοκληρωθεί. Παραμένουν εδώ για αρχειακούς λόγους.

BLOG - ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ!

BLOG - ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ!

Qi Gong, πεζοπορία και διαλογισμός! (25/10/2020)

Δίπλα στην θάλασσα και στον λατρευτικό χώρο της θεάς Ήρας θα ασκηθούμε στο Qi Gong, με την καθοδήγηση της Κατερίνας Τζαρούμ @kathidjaroum (IG). Η πανάρχαια αυτή κινέζικη πρακτική, έχει σκοπό την ανάπτυξη της ζωτικής μας δύναμης και ενέργειας. Ασκήσεις κίνησης και τεχνικές αναπνοής θα μας δώσουν ευεξία και θα μας προετοιμάσουν για την διαλογιστική πεζοπορία από το Φάρο Μελαγκάβι προς τη λίμνη της Βουλιαγμένης Περαχώρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Από το Ιερό της Νέμεσης και τον Τύμβο των Αθηναίων ως τη θάλασσα 03/11/2019

Η Νέμεση, μεταμορφωμένη σε χήνα, γοήτευσε τον Δία, που έγινε κύκνος για χάρη της.  Αυτή και άλλες ιστορίες από τον αρχαίο Δήμο του Ραμνούντα θα μας γοητεύσουν στην επίσκεψή μας στο ιερό της Νέμεσης στο βορειοανατολικό άκρο της Αττικής δίπλα από τον Ευβοϊκό κόλπο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Τα Πλατωνικά στερεά και η Γιόγκα 20/10/2019

Λέγεται πως ολόκληρη η Δυτική φιλοσοφία στηρίζεται στο έργο του Πλάτωνα, ενώ ολόκληρη η Ινδική φιλοσοφία ξεκινά από τους Ουπανισάδες, τα ιερά κείμενα της yoga.  Τα Πλατωνικά στερεά, (η Ιερή Γεωμετρία) συναντούν τα πέντε στοιχεία. Αυτά με τη σειρά τους, γίνονται Ένα, μέσω της πρακτικής της yoga και τελικά μας οδηγούν στην απόλυτη συνειδητότητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Raja Yoga στον κήπο του Πύργου Βασιλίσσης! 22/09/2019

Ράτζα είναι η γιόγκα της αυτοπραγμάτωσης, της εξέλιξης, είναι ο δρόμος προς την τελειότητα. Μέσα από αναπνευστικές ασκήσεις, ασάνες, διαλογισμό και ηθικούς κανόνες ο ασκούμενος έρχεται σε γνωριμία με τον Εαυτό του και επανασυνδέεται με το Τέλειο!
Οδηγοί στο ταξίδι μας αυτό θα είναι οι αγαπημένοι δάσκαλοι Νικόλας Πορτοκάλης και Γιάννης Τζαβάρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

5 Θιβετανοί στη Λίμνη Δόξα 05/05/2019

Ας συναντήσουμε την αρχέγονη πηγή ευεξίας σε ένα τόπο μυστηριακό.  Στις 5 Θιβετανικές ασκήσεις ή αλλιώς 5 Ιεροτελεστίες θα μας μυήσουν οι δάσκαλοι yoga Νικόλας Πορτοκάλης και Γιάννης Τζαβάρας, με θέα τη λίμνη τον Χελμό και την Ζήρεια!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Αναδυόμενες πόλεις: Άπτερα - Ελεύθερνα - Κνωσός - Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης 14/02/2019

Τρεις πόλεις από την «εκατόμπολιν» Κρήτη του Ομήρου, άκμασαν, παράκμασαν, καταστράφηκαν και παραδόθηκαν στη λήθη. Τώρα αναδύονται σε μια έκθεση που περιλαμβάνει 500 περίπου αρχαιότητες από παλαιές και νέες ανασκαφές, ευρήματα κάθε είδους που χρονολογούνται από τα νεολιθικά (7η-6η χιλιετία π.Χ.) έως και τα βυζαντινά χρόνια (8ος αιώνας μ.Χ.) και βγαίνουν, τα περισσότερα, για πρώτη φορά στο φως.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Αρχαιολογικό μουσείο Θήβας, Άσκρη & 9 Μούσες 01/12/2018

Εκδρομή! Εκδρομή ! Εκδρομή! Θυμάμαι τον εαυτό μου – μαζί με τους συμμαθητές μου - να το φωνάζει με δύναμη και πάθος μια όμορφη μέρα στο προαύλιο του σχολείου! Δεν είμαι σίγουρη αν πείσαμε τους καθηγητές μας τότε αλλά είμαι σίγουρη ότι η αίτηση – απαίτηση για εκδρομή παραμένει και παραμονεύει κάθε στιγμή που το μυαλό χαλαρώνει και η ανάσα μεγαλώνει. Εκδρομή λοιπόν!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Οι εκδηλώσεις που προβάλλονται στον τομέα αυτό έχουν ολοκληρωθεί. Παραμένουν εδώ για αρχειακούς λόγους.

  • best way toursπολιτισμός και τουρισμός
  • ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣγια να δηλώσετε συμμετοχή
  • ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣΔευτέρα - Παρασκευή 09:00 - 19:00
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ210 4838565